Arhiv obvestil

Delavnica poslovanje z eračuni

V Desitu lahko izdajate in prejemate eRačun
Z integracijo Desita v bizBox omrežje smo dosegli enostavno pošiljanje in prejemanje eRačunov. V praksi pa se je pokazalo, da uporaba eRačunov pomeni kar nekaj sprememb v razmišljanju in načinu dela. V povezavi s tem se je pojavilo kar nekaj vprašanj, na katere vam bomo odgovorili na naši delavnici.

Vsebina delavnice
Delavnica bo potekala na sedežu podjetja NIKI d.o.o., (poslovna stavba ITAK, II.nadstropje, desni hodnik), naslov: Ulica Jožeta Jame 14, Ljubljana.

Osnovne vsebine delavnice:

 • Prijava uporabnika in registracija podjetja v bizBOX
 • Urejanje nastavitev v programu Desito
 • Konkretni primeri izdajanja in prejemanja eRačuna v Desitu
 • Urejanje razmerij med vami in vašimi kupci – prejemniki eRačunov (primeri soglasja za kupce in poziva za dobavitelje)
 • Pregled registrov uporabnikov eRačunov

Prijava
Na delavnico se lahko prijavite preko telefona na 01/ 518 5678 ali po elektronski pošti na naslov marija@niki.si, kamor nam sporočite število oziroma imena udeležencev. Število mest za posamezen termin je omejeno.

Datum in ura termina
14.1. ob 10:00
15.1. ob 10:00
22.1. ob 16:00

Cena delavnice je 25,00 EUR brez DDV na osebo. Kotizacijo poravnate po predračunu, ki vam ga pošljemo na osnovi vaše prijave.

Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest.

Vljudno vabljeni!

Ekipa Desito.

DESITO BRONASTI SPONZOR 16.KONGRESA RS

DOGODEK JE POTEKEL Več o dogodku si lahko ogledate tukaj

Zbornica računovodskih servisov vsako leto organizira kongres izvajalcev računovodskih storitev. Poleg aktualnih vsebin s področja računovodstva, se na kongresu predstavijo tudi ponudniki programske opreme za potrebe računovodske stroke.

Desito je tokrat bronasti sponzor kongresa.

Vabljeni ste na ogled naše predstavitve, ki se bo odvijala v preddverju kongresne dvorane.

Zavedamo se, da je čas na kongresu v večji meri odmerjen strokovnim vsebinam vezanih na računovodske storitve in da se vam na kongresu težko v celoti posvetimo. Priporočamo vam, da vam novosti v Desitu osebno predstavimo na sedežu vašega podjetja.

Računalništvo v oblaku

DOGODEK JE POTEKEL Več o dogodku si lahko ogledate tukaj

Podjetji NIL in MEGA M organizirata strokovno konferenco na temo sodobne informacijske in komunikacijske tehnologije.

Konferenca bo potekala v Konferenčnem centru MONS v četrtek 6.februarja 2014.

Desito se bo na konferenci predstavil, kot ena izmed rešitev oziroma aplikacij, ki jo podjetja že uporabljajo tudi v oblaku.

V sklopu predavanj bodo predstavljene možnosti integracije IP telefonije z Outlook, CRM in ERP kot je Desito. Prikazani bodo praktični primeri priklopa strank in rešitve za poslovanje s tujino.

Desito Cloud je torej tu in če ste tik pred menjavo oziroma investiranjem v drago IT tehnologijo in licence, pomislite na možnost najema IT storitev v oblaku.

Flip IT je idealen za uporabnike Desita saj je že preizkušen pri naših strankah.

DOGODEK JE POTEKEL Več o dogodku si lahko ogledate tukaj

Pozdravljeni!

Vabimo vas, da se prijavite na brezplačni spletni seminar:

Desito dVPI – vpogled v poslovanje preko interneta in priprava lastnih poročil o poslovanju podjetja


Torek, 14. januar 2014, od 10.00 do 10.30.

Prvi del
Pregled osnovnih funkcij spletne aplikacije Desito dVPI
 • Pregled terjatev in obveznosti
 • Denarni tok
 • Bruto bilanca, poslovni izid
 • Prihodki/odhodki, pregledi po dimenzijah

Drugi del
Izvoz podatkov v Excel in sestavljanje lastnih pregledov

 • Postopek izvoza/uvoza podatkov
 • Primeri rudarjenja in postopki kreiranja lastih pregledov

Po predstavitvi boste vedeli kakšne možnosti vam spletna aplikacija Desito dVPI ponuja in kako bi jo lahko s pridom uporabljali v vašem podjetju.

Več o tem kako poteka spletni seminar oziroma webinar si lahko ogledate na naši spletni strani.

Če dostopa do spletne aplikacije Desito dVPI še nimate, nam to čim prej sporočite, sicer pa to ni pogoj za prijavo na webinar. Dostop vam bomo omogočili v soglasju z vašim računovodskim servisom.

Vljudno vabljeni!

NIKI d.o.o.
Ulica Jožeta Jame 14
1210 Ljubljana – Šentvid

Tel.: +386 (1) 518 56 78 GSM: +386 (31) 373 430
E: info@niki.si www.niki.si www.desito.si

DOGODEK JE POTEKEL Več o dogodku si lahko ogledate tukaj

Ekipa Desito, se je letos odločila, da svojim zvestim strankam za novo leto podari predavanje oziroma seminar na temo nove davčne zakonodaje.

Naši uporabniki Desita so darilo prevzeli v Plaza hotelu v Ljubljani. Izvedbo seminarja smo zaupali specialistu za računovodstvo ter davčnemu svetovalcu gospodu Matjažu Kodriču, univ.dipl.ekon.

Gospod Matjaž Kodrič je v skoraj polni dvorani slušateljev predstavil pregled izbranih novosti na področju prispevkov obveznega socialnega zavarovanja in dohodnine v letu 2014.

Podrobnejša, dveurna predstavitev je bila narejena na uporabi določenih členov ZPIZ-2, novele ZDoh-2M (začetek uporabe 1.januar 2014) in uporabi določenih členov novele ZZVZZ-M (začetek uporabe 1.februar 2014). Predstavljeni so bili tudi primeri sprememb pri obračunu prispevkov, odpravninah ter pogodbenem delu …

Predavanje je računovodjem rešilo marsikatero dilemo ali nejasnost v zvezi z novo davčno zakonodajo.

Na seminarju smo prav tako predstavili nekaj zadnjih novosti v Desitu.

Veseli smo, da se je seminarja udeležilo tolikšno število računovodij in ostalih računovodskih strokovnjakov, tudi iz podjetij, ki Desita ne uporabljajo.

Zaključek seminarja smo sklenili že v novoletnem vzdušju, saj smo za naše udeležece seminarja pripravili ledeno degustacijo penin Istenič.

Zaradi velikega zanimanje za nekatere novosti v Desitu, bomo že v začetku januarja 2014 pripravili nekatere zanimive Webinarje na izbrane teme.

Več o seminarju in prijetnem druženju, si lahko ogledate tudi v naši galeriji utrinkov dogodka.

Ekipa Desito

Z današnjim dnem je stopil v veljavo nov zakon o davku na dodano vrednost.

Program Desito smo že 6.6.2013 pripravili na dvig stopenj DDV in sicer z verzijo 2.1.58.

Preverite, ali imate na svojem računalniku najnovejšo verzijo z vsemi potrebnimi prilagoditvami.

V zadnji posodobitvi smo v program dodali novo davčno obdobje s šifro 2013.
Izdelani so vsi potrebni davčni šifranti, definirane so DDV skupine, konti in opisi vknjižb za zapis davčne knjige in izpisov DDV. Na nove davčne stopnje so prilagojeni tudi DDV izpisi, ki stopijo v uporabo z novim davčnim obdobjem.

Navodila v primeru prejetih listin

V primeru listin, ki so bile izdane še z 20 % DDV oz.8.5 % in bile prejete od 1.7.2013 dalje, bo program preračunal davek glede na datum storitve. Torej za storitev opravljeno pred 1.7.2013 se bo DDV 20% oziroma 8,5%, vpisal na obrazcu DDV-O v polja 22% oziroma 9,5% DDV.

Navodila v primeru izdanih listin

V ZIPRS1214-A je določena tudi prehodna ureditev za uveljavitev novih stopenj DDV. ( Vir.:Navodila RS Sova )

Dobave blaga ali storitev, ki so opravljene delno pred 01.07.2013, delno pa po 01.07.2013 – DDV se za celotno dobavo obračuna po stopnjah, ki veljajo po 01.07.2013, torej 22% in 9,5%.

Lahko pa na dan 30. junija 2013 od delnih dobav blaga ali storitev, opravljenih pred 1. Julijem 2013 obračunate DDV po stopnjah, ki veljata pred 1.7.2013 (20%, 8,5%), če je račun za že opravljene dobave izdan najkasneje do 20.7.2013.

Če pred 1. 7. 2013 prejmete predplačilo, ki v celoti pokriva dobavo blaga ali storitev, ki bodo v celoti opravljene po tem datumu, obračunate DDV po stopnjah, ki veljata pred 1.7. 2013 (20%, 8,5%).

Če pred 1.7. 2013 prejmete delno predplačilo za dobavo blaga ali storitev, ki bo v celoti opravljena po tem datumu, od zneska prejetega predplačila obračunate DDV po stopnjah, ki veljata pred 1. julijem 2013 (20%, 8,5%), od preostalega zneska za plačilo pa po stopnjah, ki veljata od 1. julija 2013 dalje (22%, 9,5%).

Hrvaška je s 1.7.2013 z vstopom v EU postala tudi članica v območju SEPA. Že od junija meseca 2013 pa velja na Hrvaškem tudi obvezna uporaba plačilnega računa v obliki IBAN za banke, ki so v sistemu SEPA.
Predlagamo, da v kolikor še niste pridobili računov vaših hrvaških partnerjev v strukturi IBAN, to storite pred prvim plačevanjem in se izognite nepotrebnemu zaračunavanju nadomestil.

Spremembe, ki jih morate narediti v DESITU v šifrantu partnerjev zaradi pravilnosti knjiženja v glavni knjigi

Pri vseh Hrvaških partnerjih spremenite podatke na zavihku Dobavitelj. Spremenite knjižno skupino tržišča za GK in za DDV.

Primer: Zavihek Dobavitelj

Spremembe, ki jih morate narediti v DESITU v šifrantu partnerjev zaradi pravilnosti izvajanja plačil s Hrvaško

Pri vseh Hrvaških partnerjih spremenite podatke na zavihku TRR ( IBAN ). Spremenite predlogo EPN.

Primer:Zavihek TRR (IBAN)

Več podrobnosti v povezavi z izvajanjem plačil s hrvaško si lahko ogledate tudi na spletni strani http://www.nlb.si/hrvaska-eu.